Aquest blog persegueix com a objectiu elaborar un recull de receptes de carn. Animem a tothom qui ho desitgi a participar-hi activament i agrairem qualsevol comentari, proposta o demanda.

martes

FILET AMB SALSA DE CEPS

Ingredients (2 persones)
2 talls de filet de 200gr per persona (Carnisseria Xavi).
25gr de ceps deshidratats.
30cl de nata líquida.
Mantega.
Sal i pebre.

1. Poseu els ceps en remull durant 2 hores, per a que s'hidratin. Treure'ls de l'aigua i reservar aquesta, posar-los en un recipient amb paper absorbent per treure'ls-hi l'excés d'aigua.
2. En una paella fregiu els ceps prèviament tallats en bocins molt petits amb la mantega.
3. Una vegada fregits, aboqueu la nata líquida, salpebreu la mateixa i a foc lent es deixa fins que vagi espessint i agafant la textura de salsa, si voleu que el gust sigui més intents, a mida que vagi espessint la salsa aneu-li abocant l'aigua reservada dels ceps, d'aquesta manera obtindreu una concentració més gran del gust dels ceps.
4. En una planxa antiadherent ben calenta feu els dos talls de filet amb un rajolí d'oli.
5. Una vegada teniu els dos elements cuinats, per una banda els filets i per l'altra la salsa, emplateu posant primer el filet al plat i afegint-hi la salsa per sobre (podeu passar la salsa pel colador xino).
6. Per acompanyar aquest plat, podeu optar per arròs blanc cuit o unes verdures a la planxa.
7. Aquest plat també es pot fer amb mitjana o entrecot de vedella.

No hay comentarios:

Publicar un comentario